Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ulduar

!Ulduar!
 

Figyelmeztetések:

 

 

- Ahogy beérsz az instába NE szállj bele egyik gépbe sem! Várd meg amíg a Raid Leader kiosztja, hogy hova ülj be!

Az insta legelső szakaszában gépekbe kell szállnunk és azokkal szembeszállni a trash mobokkal és az első bossal Flame Leviathannal.
Három fajta gép közül választhatunk:
- Siege Engine : 2 személyes ( Egy sofőr, egy lövész)(Tank)
- Demolisher 2 személyes ( Egy sofőr, egy lövész)(DPS)
- Chopper 1 személyes

A beülésnél figyeljetek, mivel taurin a gépek bugosak. Mindig a lövésznek kell először beszállnia! Amikor a lövész beszáll először a sofőr helyére száll be, utána jobb oldalt megjelenik a jármű ikonja, ott át tud ülni a lövész helyére egy kattintással. Amikor átült, szól a sofőrnek, hogy beszállhat. A sofőr csak akkor szálljon be, ha a lövész szólt, hogy beszállhat!
Amíg nem szállt be mindenki, a készen álló járművek, a lefelé vezető lépcső tetején várakozzanak. NE LÖVÖLDÖZZETEK FELESLEGESEN!

Flame Leviathan:


A trash megölése után, az oszlopok mellett találtok javító kört a folyosó két oldalán Ha 85% HP alatt van a járműved állj rá a körre. ( Előtte győződj meg arról, hogy nem vagy combatban! Ha combatban van akkor kiszálltok mindketten, visszaszálltok, úgy ahogy eddig voltatok és máris eltűnt a combat.) Akiknek Már nem kell javítani az oszlopok között, középen várja a Raid Leader felszólítását az indulásra.

A Boss fight közben minden járműben a lövészeknek és a sofőröknek külön dolga van.

Siege Engine sofőr: Úgy helyezi a járművét, hogy mindig a boss háta mögött legyen és a "Ram" nevű képességgel sebezi a bosst.
Siege Engine lövész: Az "Anti-Air Rocket" és a "Fire Cannon" képességeivel lövi a bosst, ha a boss őket követi a "Shield Generator" képességét használva védelmet biztosít a járművüknek.
Demolisher sofőr: A boss háta mögött helyezkedjen el, viszont nem szorosan a háta mögött hanem Siege Engine-ok mögött. Ő a "Hurl Pyite Barrel" képességével stackeli fel a bossra a sebzését! EZ A BOSS ÖLÉSÉNEK ALAPJA!
Demolisher lövész: Ő nem lövi a bosst, ő csak boss felett repkedő "helikoptereket" lövi "Anti-Air Rocket" képességével. Ennek hatására a földre leesik egy kék "Pyrite" hordó, ezt kijelöli és a "Grab Crate" képességével behúzza. Ez azért fontos, mert ez 25 pyrite-t biztosít a sofőrnek aki ebből lövi a bosst.
Chopper: A bosst hátulról sebzi, a Siege Engine-okkal egyvonalban, a "Sonic Horn" spelljével és a boss elé pakolgatja az olajfoltokat "Tar" nevű képességével.

A boss random targetet vált, ilyenkor akire ráfordul ő csak menekül a boss elől és a teremben körbe-körbe futtatja.

flameleviathan.jpg


Razorscale:


Ahogy lekanyarodtunk a boss felé, a földön látunk egy kört. A boss fight ezen körön belűl fog lezajlani. Mindenki helyezkedjen a kör közepe felé és ott várják a Boss fight kezdetét.
Ennek a harcnak 2 fázisa van, az egyikben kis fúrótornyokból jönnek az addok, le kell csapni őket majd le kell lőnünk az égről a beépített dárdák segítségével (Ezt mindig a boss fight előtt kijelölt személy végzi), majd ha lejött a boss le kell DPS-elni 50% alá. A 2. fázisban az addok nem jönnek már, a dárdákat se kell lőni csak megölni a bosst. A Tankokra stackeli a "Fuse Armor"-t és stackenként 20% armor 20% movement speedet vesz le, ezért cserélgetni kell a tankok között.
Az egész harc alatt a földön kék színű lángok vannak, azokból azonnal ki kell állni! Az első fázisban castolja a "Wing Buffet" spelljét, ez kilök mindenkét a körön kívülre, ilyenkor minél gyorsabban vissza kell futni.

Megjegyzés:Ha van Shadow Priest a raidben akkor a "Dark Rune Sentinel" nevű addot Mind Controllal be tudja fogni és egy olyan buffot rakni a raidre (Battleshout), ami jelentősen megdobja a raid dps-ét. Ha van SH pap mindenképpen érdemes Mind controlozni!

razorscale2.jpg


XT-002 Deconstructor


Ahogy beérkezünk XT termébe két oldalt, az ajtó mellett két trash csoportot ki kell ütni majd a kapu előtt megállni és várni a boss fight kezdetét. A Main tank a bosst, a lépcső előtt tankolja. Az off tankok fogják az addokat.
A Boss fight közben 2 random ember mindig megkapja a "Gravity Bomb" és a "Light Bomb" debuffokat. Ilyenkor ennek a 2 embernek ki kell futni a raidtől minimum 15 yard távolságra. Ha netán a tank kapja meg a debuffot, és ő nem tud helyezkedni, akkor a többieknek kell elfutnia tőle. Deadly Boss Mods addon (Kötelező) segít, ha neked kell futnod akkor vörösen világít a képernyőd!
A harc közben 25%-onként eltűnik XT és megjelenik a szíve. Ilyenkor mindenki a szívét öli, mert itt nagyobbakat sebzel bele és később, beleszámít a bossba is! A heal ilyenkor manázhat mivel ez alatt nem kap senki sem sebzést. A szívek 75%, 50%, 25% HP-nál jelennek meg. Az első szívnél a Shámánunk eltolja a Heroismot, és megpróbáljuk leverni a szív hp-ját, ha meghal a szív, akkor indul a hard mode. (Megnő XT HP-ja, nagyobbakat sebez.)
Az addokkal együtt elindulnak a boss felé "XS-013 Scrapbot"-ok amik ha elérik a bosst egyenként 60k HP-t visszahealelnek neki, ezeket amint elérhető közelségbe kerülnek, mindenki területizze le!

wow-ulduar.jpg


Ignis the Furnace Master


A termében két oldalt sorfalat állnak az addok, a boss fight alatt ezek közül 40 másodpercenként elenged egyet-egyet. Ezeket az off tankok megfogják és futtatják körbe-körbe a teremben. A ranged DPS és a HEAL a terem közepén áll. a Main tank fel körülöttük viszi körbe a bosst. A melee DPS fut a boss után. A boss lerak maga alá parazsat ami nagyot sebez abból azonnal ki kell állni!
A boss egyik képessége a " Flame Jets" amikor kiírja a DBM kb 5k sebzést kap mindenki, megszakítja a spellcastot és ha megszakítja akkor silence-t kap 8 másodpercre. Próbáljátok úgy megoldani, hogy ne silence-eljen titeket.
Másik képessége a "Slag Pot". Amikor ezt használja kiválaszt egy véletlenszerű embert és berakja a hasán lévő vödörbe. 10 másodpercig van benne a játékos és kapja a sebzést, ilyenkor a healnek figyelni kell az emberre különben behal. Aki túlélte és kiesik onnan kap egy 100%-os haste buffot pár másodperce, használjátok ki :)

ignis.jpg


Kologarn (Tauri like)


Megjegyzés: Mi szemből nézzük a bosst, tehát amelyik kéz nekünk jobb oldalon van, neki az a bal keze!

Alapvetően, egy igazán egyszerű boss, de a Tauri megnehezítette a dolgunkat. Ennek a bossnak külön sebezzük a testrészeit, van a bal kéz, jobb kéz és a teste. A boss akkor hal meg amikor a testének a hp-ja elfogy. A kezek amikor meghalnak sebzik a bosst. ( 10 fősön 10%, 25 fősön 15% HP-t vesz le ha meghal egy kéz) Ezen kívül a kéz halálakor addok, jelennek meg, ilyenkor őket kell gyorsan leterületezni.
A boss szeméből lézert lő ("Focused Eyebeam"), ezt a képességét egy random playerre irányítja a raidben, ilyenkor neki ki kell állni a raidtől távol, de lehetőleg úgy, hogy ne húzza rá senkire sem, mivel 5 yard-on belűl területire sebez.
A tankoknak tauntolgatni kell egymásról, ahogy az egyik megkapja a "Crunch Armor"-t leszedi az off tank, ha ő is megkapta tauntolja a 3. tank, ha ős is újra a main tank jön. (ide a legjobb a staminás tank)
A DPS csak a testét üti, a legelső pillanattól fogva ki kell tolnia a maximum DPS-ét. Ez azért fontos mert a jobb kéz felkapja az embereket, bizonyos időközönként (10 fősben 1, 25 fősben 3 embert)
Ha a boss-t lesebeztétek 10-esben 20%-ra vagy 25-ösben 30%-ra akkor az összes dps átáll a kezek sebzésére és gyorsan megölik a 2 kezet. Ha minden jól ment akkor elvileg a 2 kéz halálával meghal a boss is.

kologarn.jpg


Auriaya


Ez a boss körbe-körbe sétál a folyosóján. A boss-t mindenképpen egy warrior tanknak kell fogni, aki szakítja "Sentinel Blast"-ot amikor a boss castolja. Ez mindig a "Terrifying Screech" (területi fear) után következik. Ezt a boss, kivételesen, NEM SZABAD ELFORDÍTANI A RAIDTŐL. A boss háta mögött senki se álljon. A shámánokat úgy kell elosztani, hogy lehetőleg minden partyban legyen egy. Nekik kötelező a Tremor totemet rakni.
Az off tankok a boss mellett sétáló cicákat fogják meg.
A DPS-ek a boss fight első szakaszában ezeket a cicákat ölljék meg a Raid Leader által kijelölt sorrendben. Amikor meghaltak a cicák akkor mindenki ráfordul bossra és próbáljon minél közelebb álni. (Minél távolabb vagy annál nagyobb sebzést kapsz.)
A harc kezdete után 1 perccel lefog idézni egy random aggrós macskát ("Feral Defender"), ezt az offtank(ok)nak meg kell fogniuk, különben szétvágja a raidet. Mivel a taurin bugos, és, ha ütöd a random aggrós macskát gyakran WoWerror-t kapsz, ezért csak az off tank(ok) ütik. Ezután már csak le kell dps-elni a bosst, minél előbb.

creatue_auriaya.jpg


Thorim


Szerintem egy igen élvezetes boss, végre egy kis színt visz a küzdelmekbe. 3 fázisa van az elsőben ki kell takarítani az arénában egy "kukaccal" küzdő dwarf csapatot, majd a raidet 2 részre kell osztani, egyik része lent marad az arénában és megküzd azokkal az addokkal amik hullámokban érkeznek, a másik része azt a megtisztelő feladatot kapja, hogy megtisztítsa az Thorim felé vezető utat. Ilyenkor nekik van nehezebb dolguk sok trash-el és pár minibossal is meg kell küzdeniük.
Először annak a csapatnak a feladatát tárgyaljuk, amelyik az "alagútba" megy:
Amint, meghalt az eredetileg arénában küzdő csapat, egy ranged DPS vagy egy HEAL rákattint a vaskapu melletti karra, ami kinyitja a kaput! Itt indul a harc izgalmas része. Az első mini boss eléréséig egy ember mindig mondja hogy melyik oldalra kell állni, ilyenkor a mindig a megfelelő oldalra, a fal mellé helyezkedj! Amint behúztuk az első miniboss-t már nem kell helyezkedni sehova. Ha meghalt a miniboss kinyílik a mögötte lévő ajtó a tank előre felfut a lépcsőn, húzza az addokat és beagrózza a következő minibosst. Ha van hunter, vagy rogue akkor az aggró növelőjét rakja rá a tankra és csak ők üssék az addokat amíg a tank nem szól hogy mehet a dps. (Hunter: Misdirection, Rogue: Tricks of the Trade) Ennél a résznél arra kell figyelni, hogy rárak egy debuffot egy random targetre (DBM koponyával jelzi) akit stunnba tesz és a debuff lejártával sebzi a mellette állókat! Ilyenkor legalább 10 yard távolságra kerüljétek ez azt az embert. Ha meghalt a miniboss már csak le kell szorítani Thorimot az arénába. A kinyílt ajtó után csak a terem szélén szabad menni különben a terem padlózatán lévő körökből, lila buborékok jönnek elő amik jelentős időre mozgásképtelenné teszik a karaktered. A Boss akkor megy le amikor az első ember megüti fent.
Mindeközben a raid másik fele, az arénában harcol és várja a boss érkezését.
Amikor leugrik a boss, a lenti tank megfogja és beviszi a terem közepén lévő kis körbe. A Melee DPS 3-4 fős csoportokra oszlanak, és a boss mögött, háromszög alakzatban, egymástól 8 yard távolságra helyezkedjenek el. A tankok a boss előtt, egymáson álljanak. A Ranged DPS és a HEALEREK az aréna szélén, a fal melletti kis peremen álljanak egymástól 10 yard távolságra.
A Tankra "Unbalancing Strike" képességével egy debuffot rak ami lecsökkenti a defense skilljét 200 -al 15 másodpercig. Ilyenkor amikor megkapta nagyon gyorsan le kell tauntolni az offtanknak, különben a boss one shotolja a tankot.
Ezek után már csak le kell DPS-elni a bosst.
 

thorim_new.jpg